Hevosen hieronta

Hevosen hieronta

Minut valitaan usein hevosta hoitamaan siksi, että en tee asioita väkisin, vaan hevosta kuunnellen. Autan omistajia ymmärtämään, mitä hevonen yrittää kertoa ja lähetän hevosen tarvittaessa toiselle hevosalan ammattilaiselle, kuten eläinlääkärille tai kiropraktikolle. Autan hevosen omistajia auttamaan hevostaan.

Olen suorittanut Hevoshierojan ammattitutkinnon. Lisäksi olen hakenut tietoa mm. Gillian Higginsin, Jim Mastersonin, Jaana Tainion, Heli Hyytiäisen, Tuulia Luomalan ja Tanja Kannelan kursseilta. Myös aiemmat opintoni ja pitkä kokemukseni hevosista tukevat hyvin hevosten hierontaa ja auttavat hevosten lukemisessa ja kivun tunnistamisessa.

Klassisen hieronnan lisäksi olen opiskellut O.T.E. hierontaa faskioille sekä Masterson Methodia. Laajat opinnot auttavat siinä, että voin valita parhaan hoitomuodon yksilöllisesti kunkin hevosen mukaan. Lisäksi hevoset saavat Bemer-hoidon jokaisen hieronnan yhteydessä.

Miksi hevosia kannattaa hieroa

Hieronnan hyödyt:

 • Ennaltaehkäisee ja poistaa lihaskireyksiä ja -kipuja
 • Rentouttaa ja poistaa stressiä
 • Tehostaa lihaskuntoa ja suorituskykyä sekä nopeuttaa palautumista
 • Parantaa liikeratoja, auttaa korjaamaan hevosen epäsymmetriaa ja virheasentoja
 • Hoitaa kiinnikkeitä ja pehmentää mahdollisia arpikudoksia, jotka estävät lihaksen normaalia toimintaa
 • Käynnistää kuona-aineiden poistumista elimistöstä.
 • Kiihdyttää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.
 • Rentouttaa lihaksistoa ja poistaa lihasperäisiä jännityksiä.
 • Palauttaa kehon ylirasitustilan aikaansaamia jännityksiä.
 • Ennaltaehkäisee revähdyksiä ja jännevammoja.

Kun hevoselle tulee jokin ongelma, kuten ontuminen, epäsopiva satula, liukastuminen, lihasrevähdys, jännevamma tms. hevonen alkaa liikkua epäsymmetrisesti ja rasittaa joitain paikkoja enemmän, koska varoo toista paikkaa. Tällöin hieronta nopeuttaa toipumista, koska yksipuolinen rasitus saadaan nopeammin hoidettua ja hevonen palautettua käyttökuntoon.

Kannattaa myös muistaa, että hevosta tulee aina kuntouttaa kokonaisvaltaisesti. Eli ei riitä, että hoidetaan varsinainen kipukohta, vaan hoitaa tulee myös sen aiheuttamat heijastevaikutukset, jotka voivat olla jopa kipeämpiä kuin varsinainen syy. Tässä hieronta ja Bemer -hoito ovat yleensä erittäin tärkeitä hevosen jumppaamisen ja oikein ratsastamisen tai muun liikuttamisen lisäksi.

Epäsopiva satula aiheuttaa usein selkäkipuja, joiden hoidossa hieronta on yksi parhaita apuja. Hierojana autan myös satulan sovituksessa tarvittaessa. Näin hevonen palautuu täyteen käyttökuntoon paljon nopeammin eikä sen tarvitse kärsiä kivuista ja lihaskireyksistä.

Tarvittaessa ohjaan hevosen eläinlääkärille tai kiropraktikolle. Jos olet vähän epävarma, onko hevosesi kipeä ja pitäisikö eläinlääkärin tutkia se, voin auttaa ongelmien selvittämisessä yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa. Hevosen omistajan ei tarvitse tietää kaikkea. Autan myös silloin, kun omistajan omat tiedot eivät riitä. Monipuolisen tietotaitoni avulla pystyn auttamaan hevosten hyvinvoinnista huolehtimisessa melko monipuolisesti. Tai osaan kertoa, mistä apua kannattaa kysyä seuraavaksi. Avun pyytämistä ei kannata hävetä. Minusta se on erittäin fiksua, koska silloin hevosen hyvinvoinnista huolehditaan. Asiakkaani pitävätkin hevosensa hyvinvointia todella tärkeänä.

Ennaltaehkäisy on parasta! Käyn mielelläni hieromassa myös hevosia, joilla ei ole vielä mitään selkeitä ongelmia, vaan hevonen halutaan pitää hyvässä kunnossa ja seurata sen lihaksiston hyvinvointia. Lihaksisto kertoo usein paljon koko hevosen hyvinvoinnista. Pienetkin ongelmat ilmenevät usein nopeasti siellä. Ehkä jo ennen kuin niitä muuten huomataan. Kun päästään puuttumaan ongelmiin ajoissa, hevonen ei ehdi kipeytyä niin paljon ja toipuminen on nopeampaa. Siksi säännöllinen hieronta myös ilman ongelmien ilmenemistä on todella hyvä hevosen hyvinvoinnille ja omistajan lompakolle.

Milloin hevosta ei kannata hieroa

 • hevonen on kuumeessa tai se on muuten sairas
 • hevosella on tuore vamma, avohaava tai infektio hierottavalla alueella
 • pahanlaatuiset kasvaimet
 • nivelten piikitys (n. viikon varoaika)
 • rokotus (n. viikon varoaika)
 • tiineyden alkuaika

Hintaan sisältyy BEMER® Vet -hoito hevosellesi. BEMER® parantaa mikroverenkiertoa. Mikroverenkierron mukana kulkevat myös happi ja ravinteet soluille sekä aineenvaihduntatuotteet pois soluista. Näiden tehostuneella kuljetuksella on huomattavia vaikutuksia terveyden kannalta. Lue lisää Bemer -hoidot.