Hevosen koulutus

Hevosen kouluttaminen

 

Meillä koulutetaan sekä lännen-, koulu- että harrasteratsuja ja ongelmahevosia.

Opetan hevostaitoista ratsastusta. Koulutustapani pohjautuu alunperin lännenratsastukseen ja luonnolliseen hevosmiestaitoon. Siihen oman lisänsä on tuonut eläinten koulutus- ja käyttäytymistieteen, hevosen biomekaniikan opiskeleminen sekä valmentautuminen ja kisaaminen kouluratsastuksessa. Lajien hyviä puolia yhdistelemällä olen löytänyt pehmeän ja tehokkaan tavan kouluttaa hevosia. Ratsastinpa koulu- tai lännenratsua koulutusajatus on sama. Vain avut ja hevosen tapa liikkua muuttuu. Kouluratsua ratsastan kouluratsastuksen vaatimalla tavalla tuoden siihen hyviä harjoituksia lännenratsastuksen puolelta ja toisin päin.

Tavoitteena kaikessa koulutuksessa on rento ja luottavainen hevonen. Hevonen, joka haluaa työskennellä ihmisen kanssa. Tämä on kaiken perusta. Kun perusta on kunnossa, voidaan hevoselta vaatia myös vaativampia koulu- tai lännenratsastuksen liikkeitä, kuten koottuja askellajeja, laukanvaihtoja, avo- ja sulkutaivutuksia, pohkeenväistöjä ym. Esimerkiksi väistöt ja taivutukset on todella helppo opettaa terveelle, rauhalliselle, kuuliaiselle hevoselle.

Usein hevoset oppivat uskomattoman nopeasti, kun ne luottavat ihmiseen ja pystyvät olemaan rentoja koulutuksen aikana.

Hevosia koulutetaan kiirehtimättä, yksilöllisesti, hevosen ehdoilla, jotta hevonen kokisi oppimisen ja ihmisen kanssa työskentelyn mukavaksi. Näin päästään lopulta nopeimmin hyvään lopputulokseen. Meillä otetaan huomioon myös hevosen terveys. Useilla ongelmahevosilla taustalla on kipu. Joko akuutti tai jo ohi mennyt. Hevoshierojan ammattitutkinnon sekä muiden hevosen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien opintojeni avulla pystyn yhä paremmin tunnistamaan hevosen kipukäytöstä ja mahdollisesti myös auttamaan hevosen kivun paikantamisessa ja jopa hoidossa. Usein kivun syyn löytäminen ei ole helppoa. Teemme yhteistyötä hevosklinikoiden, eläinlääkärien, hevososteopaattien, hevoskiropraktikkojen, kengittäjien ja muiden alan ammattilaisten kanssa hevosen hyvinvoinnin hyväksi. Hevosen hyvinvoinnista huolehtiminen on ryhmätyötä. Yksi ihminen ei tiedä kaikkea. Edes hevosen omistajan ei tarvitse tietää kaikkea, vaikka tunteekin hevosensa parhaiten. Hyvistä ammattilaisista on suuri apu jokaiselle hevosen omistajalle.

Uskon, että jokainen hevosen omistaja haluaa hevosensa voivan hyvin. Tässä minä pyrin auttamaan sen lisäksi, että koulutan sekä hevosta että omistajaa eteenpäin.

 

Varsinkin nuorten hevosten koulutus on lähellä sydäntäni. Lisäksi koulutan ravureita ratsuiksi, ongelmahevosia käyttäytymään hyvin sekä koulu- ja lännenratsuja eteenpäin ratsun urallaan.

Ongelmahevosten koulutus vaatii usein paljon aikaa sekä sitoutumista ja opettelua myös omistajalta. Mitä enemmän omistaja ehtii olla mukana seuraamassa ja opettelemassa hevosen koulutusta, sitä parempaan lopputulokseen päästään. Sama pätee kaikkien hevosten koulutuksessa. Siksi koulutushintaan sisältyykin omistajan opettaminen hevosensa kanssa. Omistaja pääsee siis oppimaan siinä, missä hevonenkin, jos vain ehtii paikalle. Jos omistaja ei ehdi seuraamaan koulutusta, hänelle lähetetään kuulumisia hevosen edistymisestä koulutuksen aikana.

2. tason koulukisoissa entisellä ongelmahevosella, upealla Carlalla. <3

Koulutukseen ovat tervetulleita kaiken rotuiset hevoset. Hevosen tulisi olla terve, rokotettu ja madotettu.

Koulutukseen sisältyy hevosen täysihoito (karsinan puhdistus, kuivitus, ruokinta, heinä, kivennäinen, suolakivi, vesi, tarhaus, loimitus). Halutessaan omistaja voi varata hevoselle myös hyvinvointipalveluita, kuten hierontaa, BEMER® Vet tai laserhoitoja -hoitoja lisähinnasta.

Jos tämä kuulostaa Sinulle ja hevosellesi sopivalta hevosen koulutuspaikalta, ota yhteyttä 0400184030 tai mervi(at)hevostaitoakatemia.fi.

Hyvinkoulutettu hevonen viihtyy ihmisen kanssa ilman varusteitakin.