Pyöröaitaustyöskentely

Pyöröaitaustyöskentelyn tavoitteena on hevosen ja ihmisen kommunikaation parantaminen. Se on pehmeä ja hevosen luonnollista käyttäytymistä jäljittelevä keino saada molemminpuolinen kunnioitus ja luottamus kuntoon. Pyöröaitauksesta tekee pehmeän keinon se, että hevosella on aina vaihtoehtona lähteä pois ihmisen luota, jos se niin haluaa. Pyöröaitauksessa on kuitenkin tärkeää oppia käyttämään painetta niin, että hevonen voi työskennellä siellä mahdollisimman rentona.

Pyöröaitaustyöskentelykursseilla opetellaan oman kehon kieltä ja eleitä, joita hevonen ymmärtää. Jotta ymmärtäisimme, mitä hevonen kertoo meille, opettelemme myös hevosen eleitä ja kehon kieltä.

Pyöröaitaus on hyvä työväline mm. nuoren hevosen aloituksessa, uusiin asioihin totutuksessa, hevosen huomion saamisessa ihmiseen, hevosen kunnioituksen ja luottamuksen ansaitsemisessa, ongelmahevosten kanssa, oman ja hevosen kehon- ja elekielen opettelussa sekä muussa kommunikoinnissa hevosen kanssa.

Pyöröaitaus on vain yksi työväline ja ilman sitäkin pärjää. Pyöröaitaus kuitenkin helpottaa ja nopeuttaa asioiden työstämistä huimasti. Siellä hevosen kanssa kommunikointi saa ihan erilaista syvyyttä kuin missään muualla. Pyöröaitaustyöskentelystä voidaan järjestää kursseja tarvittaessa. Voit myös tulla tallimme pyöröaitaukseen yksityistunnille hevosesi kanssa.