Valmennukset

Kisaan itse kouluratsastuksessa 2.tasolla ja lännenratsastuksessa all-round -lajeissa 3.tasolla.

Valmennan kehittäen koko ratsukkoa. Opetan ratsastajia kouluttamaan ja motivoimaan hevosiaan, jolloin hevoset työskentelevät mielellään ja rennosti. Käyn myös mielelläni itse hevosten selässä. Tällöin tutustun hevoseen ja voin kokeilla eri harjoitusten ja apujen toimivuutta. Näin minun on helpompi neuvoa ratsastajaa. Voin myös näyttää ratsastajalle tehtävän suorituksen, jolloin ratsastajan on helpompi ymmärtää se. Tai voin opettaa uutta asiaa ensin hevoselle, jolloin ratsastajan on helpompi saada sama asia onnistumaan, kun hevonen alkaa jo ymmärtää, mitä pitäisi tehdä.

Valmennuksissani keskitytään ratsastajan istuntaan, hevosen biomekaniikkaa tukevaan liikkeeseen, hevosen koulutusoppien opetteluun, hevosen motivoimiseen ja uusien tehtävien opetteluun. Kisaajien kanssa tehdään välillä myös kisatreeniä. Ratsastajat oppivat, miten voivat opettaa hevoselle uusia asioita ja miten saavat sen motivoitua tekemään jo opitut rennosti ja hyvin. Opetan myös, miten hevonen saadaan rentoutumaan ja keskittymään tai esimerkiksi herkistymään pohkeelle tai ohjalle.

Opetan myös hyvin pian ratsastajille, miten hevosta ratsastetaan eteenalas ja kootaan. Minusta nämä ovat perusasioita, jotka tukevat hevosen terveyttä ja hyvinvointia. Siksi opetan ensimmäisten asioiden joukossa hevosen ratsastamista erilaisiin muotoihin. Näin saadaan kestävämpiä, hyvinvoivempia, terveempiä ja paremmin käyttäytyviä hevosia. Selkänotkolla, takajalat lyhyttä askelta ottaen hevonen kipeytyy, eikä se ole näin niin pitkäikäinen kuin voisi olla. Eikä hevonen usein pidä itsekään ratsastamisesta, koska liikkuminen on epämukavaa. Kun ratsastajat opettelevat hevosen ratsastamista eteenalas ja eriasteisesti kooten, saadaan parannettua myös hevosen ratsastettavuutta ja käsiteltävyyttä.

Nopeimmin ratsukot edistyvät, kun hevonen käy välillä meillä ratsutuksessa ja ratsastaja samalla meillä opissa. Tämän jälkeen jatketaan säännöllisillä kotivalmennuksilla.

Voit lukea lisää lajikohtaisesti valmennusmetodeistani kouluratsastus ja lännenratsastus -sivuilla.

Heta ja Kukka. Alkuverkassa haetaan ponia

venyttämään eteenalas.

Minna valmennuksessa Bellalla