Videot

Videot

Lisää videoita löytyy Youtubesta ja Facebook -sivuiltamme. Videot ovat meidän ja asiakkaidemme ottamia. Kiitos ihanille asiakkaillemme lähettämistänne kiitoksista! <3

Bellan lastaaminen kuljetuskoppiin:

Micro lännenratsastusopissa:

 

Vattumäen tallin tuntilaiset: Ponilla ratsastus varusteetta

Saan välillä näin ihania viestejä:

”Moi!

Oon tässä puolen vuoden ajan koittanut käyttää sun oppeja hevosten ja ratsastustuntilaisten kanssa. Tässä meidän Helmi, joka tuli meille puoli vuotta sitten. Helmi oli silloin arvaamaton ja ärtyinen varsinkin lasten kanssa. Ei pitänyt selässä ollenkaan.

Eilinen video kertoo tämän hetkisen tilanteen. Eteenpäin on menty ryminällä ja toivottavasti saadaan myös välillä laukannostossa tuleva pukki vielä pois.”

Upeeta Janita ja ratsastustuntilaiset! Ootte huippuja!

 

Entisistä ravureista tulee mukavia ratsuja

Meillä koulutettu Viivi -suokki on entinen ravuri:

N. 1 kk koulutettu

n. 2 kk koulutettu

3 kk koulutettu (1 kk 4krt/vko, 2 kk 2krt/vko):

n. 4 kk koulutettu ( 1 kk 4 krt/vko, 3 kk 2krt/ vko):

 

Bellan kanssa metsälenkillä ilman naruja

Kertun ensimmäiset kuukaudet

Kerttu on videolla 1,5 kk vanha. Sille on opetettu muutama minuutti päivässä emänsä rinnalla arkipäiväisiä asioita, joita sille tulee elämässä vastaan. Talutusta, päitsien laittoa, joka puolelle koskemista, kavioiden nostamista, matolääkkeen antoa, takapuolen pesua ym. Kun varsan opettaa heti käyttäytymään hyvin ja totuttaa ihmisen käsittelyyn, sen elämä on huomattavasti stressittömämpää.

Näin, niin eläinlääkärin kuin kengittäjänkin käynnit sujuvat mahdollisimman stressittömästi. Samoin pakolliset takapuolen pesut, siirrot paikasta toiseen ym.

Nuoren ponin koulutus ratsuksi

Seuraa 3-vuotiaan ponin koulutustaivalta meillä alla olevilla videoilla.

Nuoren ponin ratsutus I

Kun nuoren hevosen valmistelee hyvin, ensimmäiset ratsastuskerrat aiheuttavat sille huomattavasti vähemmän stressiä kuin vähemmällä valmistelulla. Ensimmäiset ratsastuskerrat ovat myös ratsastajalle huomattavasti turvallisempia, kun hevonen osaa jo suuren osan pyynnöistä, joita selässä oleva ratsastaja käyttää ja se on lisäksi totutettu monenlaisiin ärsykkeisiin.

Videolla on 3-vuotias poni, jolla ratsastetaan kolmatta kertaa. Poni seuraa rennosti ilman naruja, seisoo rauhassa, rennosti paikoillaan niin selkään nousussa kuin alastulossakin. Se myös liikkuu hyvin rennon laiskasti käynnissä, pysähtyy ja kääntyy pienillä pyynnöillä. Sillä siis ratsastetaan kolmatta kertaa. Taluttajaakaan ei tarvita. Suosittelen käyttämään aikaa hevosen valmisteluun ennen sen selkään nousemista. Sillä tavalla saatte turvallisia, rentoja, mielellään työskenteleviä hevosia.

Nuoren ponin ratsutus II

Videolla ponin n. 10. ratsastuskerta. Sillä laukataan toista kertaa. Poni tekee siirtymiset tosi hienosti pienillä pyynnöillä. Suurimman osan ajasta vain pieni pohkeen puristus riittää kehotukseksi siirtyä käyntiin tai raviin. Laukannostoista tulee jo nyt osa pelkällä pohkeella ilman äänikäskyn apua. Pysähtyy ja hidastaa lähes aina istunnalla. Ymmärtää myös hidastavan ohjan. Osaa kääntyä, mutta se vaatii vielä treeniä. Napakampi ohjastuntuma opetellaan myöhemmin.

Ponista tulee kouluponi. Lännensatulalla on mukava aloittaa nuoret hevoset, koska se jakaa painon isommalle alueelle hevosen selässä englantilaiseen satulaan verrattuna ja siellä pysyy helpommin mahdollisissa äkkiliikkeissä.

Poni on ollut meillä sisäänratsastettavana nyt 3,5 viikkoa.

Hevoset oppivat todella nopeasti, kun pohjatyö tehdään hyvin ja niin, että hevonen pysyy rentona. On ihanaa ratsastaa nuorta hevosta, joka pystyy suorittamaan uusiakin asioita suuremmin jännittämättä, luottaen ihmiseen. Sen tuleva elämäkin on näin helpompaa, samoin sen kanssa tekemisissä olevien ihmisten.

Nuoren ponin ratsutusvideo III

Tällä videolla ratsastuskertoja on n. 22.

Ponilla on nyt ratsastettu kentällä muutamia kertoja. Tällä videolla selässä on ponille oudompi ratsastaja, apulaiseni Elina, joka ratsastaa ponilla toista kertaa. Jotta ponista tulisi oikein turvallinen ratsu, sitä totutetaan niin erilaisiin ratsastajiin (ja samalla hieman erilaisiin apuihin ja istuntaan) että erilaisiin ärsykkeisiin ympäristössä. Kentällä on ratsastuksen aikana auto-kuljetuskoppiyhdistelmä, estepuomeja, maassa makaava pressu sekä lännenratsastuksessa käytettävä trail-silta. Kentän oikealla laidalla on pressukatos, joka pitää melko pahaa ääntä tuulisella säällä. Tuokin päivä oli melko tuulinen, mutta poni keskittyi hyvin ratsastajaansa. Myös videon reunalla näkyvä koira on ollut mukana totutuksessa.

Toistan taas: Kun hevonen on opetettu luottamaan ihmiseen ja koulutettu hyvin, se voi tehdä asioita rennosti ja on silloin hyvin turvallinen ja mukava käsiteltävä.

 

 

Narupäitsillä ratsastusta nuorella hevosella

5-vuotiaalla quarterilla ratsastamassa. Ratsastuskertoja takana n. 40 eli normaaliin tahtiin edeten n. 2,5 kk.

3- vuotiaan orin varustaminen

 

Rotuun, ikään tai sukupuoleen katsomatta hevosista saa hyvinkäyttäytyviä kouluttamalla.

Lastausongelmainen hevonen

 

Auroora pelkäsi aluksi lastaussiltaa todella paljon. Se käveli myös uuteen talliin jalat vapisten – kuin peläten, että lattia ei kanna.

Se hyppi pystyyn, jottei koppiin tarvitsisi mennä. Kun sen sai lopulta koppiin, se vapisi hetken kopissa ja tuli kuin tykin suusta ulos.

Töitä se vaati useita koulutuskertoja, mutta nykyään Auroora menee koppiin lähettämällä, seisoo kopissa rennosti, tulee ulos rauhallisesti ja vasta, kun pyydetään.

Mallikas oppilas.

Hevosen maastakäsittelyvalmennus Pietarsaaressa

Kevättalvi 2015

Mervi kävi valmentamassa Pietarsaaressa. Tässä video valmennuksesta. Maastakäsittelyn opettelijat saivat työstettyä hevosensa niin hienosti kuulolle perusmaastakäsittelyharjoituksilla, että hevoset seurasivat ihmisiään mielellään irtikin. Hienoa työtä Anni, Inki ja Outi! Tätä lisää hevosen käsittelyyn.

Ongelmahevosesta kouluratsuksi

Videolla on puoliverinen tamma Carla, joka on entinen ongelmahevonen. Mervin uudelleenkouluttama.